Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.
Luční 367/1, 664 48 Moravany u Brna, Česká republika
A co teprve hnědé máslo? Slyšeli jste o něm?
Když přepouštíte máslo, výsledek může být pokaždé jiný.
Základem je vždy máslo.
Máslo je mléčný tuk s obsahem tuku okolo 80%.
Je-li obsah tuku vyšší než 90%, jde již o máselný tuk, nikoli máslo.
To na vysvětlenou, jak se na naše staré dobré „máslo“ dívá legislativa.
Chceme-li máselný tuk získat, můžeme buď máslo za studena odstředit, nebo přepustit.
A tady vstupuje do hry české ghí.
Máslo se vloží do hrnce/ kastrolu/ pánve a na mírném ohni zahřívá. Ve chvíli, kdy se máslo rozpustí a začne se vařit, začne se sušina oddělovat a postupně klesne ke dnu.
A tento moment máte hotové přepuštěné máslo.
Takto získané přepuštěné máslo je většinou připravováno k okamžitému použití, nehodí s úplně ke skladování, protože v něm může zůstat voda a mohlo by se kazit/ plesnivět.
Když chcete získat ghí, sušinu budete na dně nechávat karamelizovat. Proces musí probíhat na mírném plameni, velmi pomalu, protože se v tuto chvíli velmi rádo připaluje.
Když získáte zlatavou barvu, můžete oheň úplně vypnout a ještě nechat chvíli odstát, aby se chuť a vůně rozvinula.
Ghí je naopak ke skladování vhodné a vydrží ve skvělé kondici v uzavřené nádobě v temnu i několik let.
Hnědé máslo můžete získat cíleně, nebo náhodou. Náhodou tak, že ghí skoro připálíte. A cíleně tak, že se budete snažit sušinu vysmažit co nejvíc do hněda až na hranici spálení. Někdo slévá tuto hmotu i se sušinou a používá celé. Někdo cedí přes plátno či filtr stejně jako ghí.
Využívá se v asijské kuchyni k přípravě různých dezertů, u nás třeba do omáček, k ochucení bramborové kaše apod.
+ Siroky sortiment skladem
+ A hlavne fakt rychle dodani s odeslanim behem vikendu.
+ spolehlivost, rychlost, nabídka
+ Rychlé vyřízení objednávky
Nakoupila jsem výjimečně, ale nenakoupila jsem poprvé. Určitě si zase něco vyberu.
+ Unikátnost produktů Expres Menu
Vysoký kouřový bod Ghee má prokázaný vysoký kouřový bod (250°C), proto se nepřepaluje ani při vysokých teplotách. Během zahřívání ...
Číst celéVyzkoušejte naši sezóní novinku! K dokonalosti vyladěná dýnová polévka s kokosovým mlékem Vás ohromí! Dýňový ...
Číst celéSnídaně na sladko? Lahodná svačina? Nebo jen pohodová večeře po výborné svíčkové na oběd? To vše zvládnou naše nové kaše! Jsou ...
Číst celéVychutnat si misku vydatné polévky už vážně nemůže být jednodušší! Nově je pro vás balíme do praktického jednoporcového sáčku, ...
Číst celé
Jan Hotovec - EXPRES MENU
Luční 367/1,
664 48 Moravany u Brna,
Česká republika
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.
Komentáře
Diskuze je prázdná.