české Ghíčko

Ghíčko - Přepuštěné máslo

Poznejte ghí

Ghíčko je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla.

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

10 důvodů proč Ghí SortimentGhí vs přepuštěné másloJak vznikla ghítelaVíce o výrobě ghí

Výhody GHÍČKA

Skvěle chutná a voní   ⇒

Nepřepaluje se = ideální na smažení   ⇒

Trvanlivé minimálně 12 měsíců   ⇒

Nemusí se chladit   ⇒

Ghíčko - Přepuštěné máslo plná sklenice

⇐   Bez mléčné bílkoviny

⇐   Superpotravina

⇐   Zlepšuje trávení

⇐   Plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů

Kuchyňský stůl s ingrediencemi a ghíčko

Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Jak používat ghí

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

 

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Cibule a Ghíčko

 

Nepřepaluje se ikona

 

Nepřepaluje se

Dlouhá trvanlivost ikona

 

Dlouhá trvanlivost

Není nutné chladit ikona

 

Není nutné chladit

 

Hrnce kde se vaří ghíčko

Ruční řemeslná výroba

Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.

Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.

Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.

Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem. Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.

 

10 důvodů proč používat ghí

Důvodů bude určitě víc a navíc každý z vás bude mít ten svůj jeden. Tak my za vás vypíchneme ty, pro které přesvědčíte každého neveřícího Tomáše.

     Zjistit více     

10 důvodů proč používat ghí

 

Často kladené dotazy

1. Proč se Ghí nekazí a nemusí se chladit?
Ne, Ghí je čistý tuk bez obsahu vody a mléčné bílkoviny. Nekazí se.
2. Opravdu je Ghí bez mléčných bílkovin?
Ne, výroba spočívá ve vysmažení bílkoviny a její odstranění přečištěním Ghí přes jemný filtr.
3. Dá se Ghí vyrobit doma?
Určitě dá, potřeba je kvalitní máslo, hodně času a trpělivosti.
4. Kde můžu Ghí koupit?
Třeba zde u nás na e-shopu nebo u našich vybraných partnerů.

 

X

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.

Souhlasím
Nastavení