10+1 důvod, proč používat Ghee

01. 04. 2025, 10:13
Vysoký kouřový bod

Ghee má prokázaný vysoký kouřový bod (250°C), proto se nepřepaluje ani při vysokých teplotách. Během zahřívání nevznikají toxické látky, kouř ani zápach, který po nedělních řízcích větráte až do úterý. Naopak – domov vám bude vonět po másle. A nikomu nebude těžko. Nemusí se chladit

Ghee nemusíte chladit, protože jsme při jeho výrobě odstranili mléčné bílkoviny a vodu. Tento proces výroby výrazně prodloužil trvanlivost, a to až na 24 měsíců před prvním otevřením modrého víčka. Bez alergenů

Ghee neobsahuje žádné alergeny, proto si i lidi s intolerancí kaseinu a laktózy mohou dopřát chuť a vůni másla. Není to báječné?

Bohaté na vitamíny

Ghee je bohaté na vitamíny A, D, E a K (vitamíny rozpustné v tucích). Těchto vitamínů mají často nedostatek lidé, kteří trpí na záněty zažívacího traktu a alergici na lepek. Ghee dokáže zajistit jejich zvýšený příjem.

Kyselina máselná

Ghee obsahuje kyselinu máselnou. Ta sama o sobě chrání střeva, kde působí protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulínu.

Cla

BIO Ghee obsahuje CLA – konjugovanou kyselinu linolovou. Ta snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.

Podporuje hubnutí

Ghee podporuje hubnutí. Energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč. Tuky mají své místo v každém jídelníčku, na to nezapomínejte.

Zlepšuje trávení

Ghee zlepšuje trávení. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin, a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Pokud vaříte například pro starší členy rodiny, bude jim to nejen chutnat, ale za čas si budou i přidávat!

Udržuje zásadité prostředí

Ghee udržuje zásadité prostředí. Tím zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení. Lze jej užívat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.

Nervové a mozkové tonikum

Ghee působí jako nervové a mozkové tonikum. Nasycené mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky. Bude vám to tedy báječně pálit! Třeba vymyslíte nový recept, tak se nezapomeňte podělit.

+1

Ghee udělá z každého jídla báječný kulinářský zážitek plný chuti a vůně másla, kvalitních zdrojů energie a taky lásky.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím