Menu
košík
0
    Nákupní košík je prázdný.

10 důvodů proč používat ghí

14. 09. 2021, 13:39

Důvodů bude určitě víc a navíc každý z vás bude mít ten svůj jeden. Tak my za vás vypíchneme ty, pro které přesvědčíte každého neveřícího Tomáše.

  1. Ghí má vysoký kouřový bod (250°C). Při vysokých teplotách se tudíž nepřepaluje. Během zahřívání tak nevznikají nestravitelné toxické látky.
  2. Odstraněním mléčné bílkoviny a odpařením vody získáme velmi dlouhou trvanlivost bez nutnosti chlazení.
  3. Ghí neobsahuje žádné mléčné bílkoviny. Proto si i lidi s intolerancí kaseinu a laktozy mohou dopřát chuť a vůni másla.
  4. Ghí je bohaté na vitamíny A,D,E a K. Lidé trpící záněty zažívacího traktu (včetně alergií na lepek) jich mají často nedostatek. Ghí zajistí jejich zvýšený příjem.
  5. Ghí obsahuje kyselinu máselnou. Ta chrání střeva, kde působí protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulínu.
  6. BIO ghí obsahuje CLA (konjugovaná kyselina linolová). Ta snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělěsný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.
  7. Ghí podporuje hubnutí. Energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč.
  8. Zlepšuje trávení. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu.
  9. Ghí udržuje zásadité prostředí. Tím zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení. Lze jej užívat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.
  10. Působí jako nervové a mozkové tonikum. Omega-6 a omega-3 mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky.

Ghíčko 340 ml

Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se. Vydrží až rok, nemusí se chladit.

Ghíčko 760 ml

Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se. Vydrží až rok, nemusí se chladit.

Ghíčko 1000 ml

Komu nestačí naše největší balení, je tady ještě větší! Celý litr přepuštěného másla. Výrobci, ať už ze zdravých jídelen, restaurací, palačinkáren a pekáren všeho možného, napište si o ceník!

Kešu s kokosem

Pikantní chilli má grády! Zkuste fazole, rajčatovou omáčku na špagety, guláš....a nebo naše oblíbené bramborové chipsy!

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím